dilluns, 12 de novembre del 2012

Qüestió d'ofici

Sacromonte Kings 44 - Los Labios 50

Després de la gran victòria enfront a Grillo's els kings es trobaven davant del repte d'enfrontar-se al seu botxí a semifinals de la temporada passada: Los Labios. Un equip veterà, expert en portar els partits al seu terreny, i sobretot en protestar des del minut 0'.

El començament va ser força desencertat per part de tots dos equips. Sacromonte volia imposar un ritme ràpid però fallava opcions força clares per una precipitació excessiva. Labios pel contrari, conscients de la seva inferioritat física, jugaven amb el fre de mà posat guardant forces pel final del partit i protestant totes i cada una de les decisions arbitrals. Amb empat a 6 al marcador, i veient que la cosa no rutllava, Sacromonte va demanar un temps mort per provar d'asserenar el seu joc, però curiosament va ser el rival qui va millor la seva eficàcia anotadora cosa que els va permetre arribar al final del primer quart amb un petit avantatge de 11-15.

La sortida de Jac al segon quart va canviar el ritme del partit. El joc es va tornar molt més dinàmic i els kings van posar-se pel davant al marcador 26-25 al minut 10'. Los Labios van apretar més la seva defensa i gràcies a certa permissivitat arbitral van aconseguir aturar l'atac dels kings. A partir d'aquí Sacromonte va començar a preocupar-se més de l'arbitratge que no pas de fer el seu joc, cosa que van aprofitar els Labios, que amb un triple des de mig cap al límit del temps, van marxar al descans amb un marcador favorable de 29-34.

A la represa l'arbitre va advertir a tots dos equips que no toleraria més protestes i la veritat és que ho va complir. Va començar un festival de tècniques cap a una i altra banda que va acabar de descentrar als kings. Mentrestant Los Labios, amb el marcador a favor, aturaven el partit de totes les formes possibles. El resultat va ser una segona part molt igualada, on pràcticament no es va jugar a bàsquet, cosa que va perjudicar clarament a Sacromonte, que no van poder aprofitar la seva superioritat física enfront d'un rival molt cansat.

Estava clar que el partit el guanyaria l'equip més fort mentalment. I mentre que Labios portava a la pràctica el seu pla Sacromonte es va deixar anar i va acabar perdent 44-50 un partit que van tenir a l'abast. I sort del triple final sobre la botzina del Cortada, si no la diferència final hauria estat encara més gran. Està clar que 6 punts no son gaire diferència, però amb un grup tant igualat com aquest els averages particulars poden acabar sent decisius.

El millor de tot és que l'equip va sortir amb la sensació de que aquest partit es podia haver guanyat amb una mica més de paciència i una mica d'encert al tir exterior. Amb un rival que jugava pràcticament penjat de la seva cistella els millors tiradors exteriors de Sacromonte (el Dani i el Jac) no van tenir el dia i van signar un 2 de 10 en tirs de 3. Només que un d'ells hagués estat una mica més encertat el partit hauria estat un altre: Los Labios hauria tingut que obrir la seva defensa i això hagués facilitat molt les coses als homes interiors de Sacromonte. I només que els kings haguessin jugat amb una mica més de tranquil.litat s'haurien estalviat alguna de les tècniques que van rebre i haurien tingut moltes més opcions de victòria.

L'equip està millorant el seu joc dia a dia. Ara toca millorar "l'altre joc" si volem aspirar a derrotar a equips amb tant d'ofici com Los Labios. Sisla!

Parcials: 11-15 / 18-19 / 6-9 / 9-7