dimecres, 6 de novembre del 2013

Perdudicats

Virgen del Coro Team 60 - Sacromonte Kings 57

La salut i els compromisos laborals estan fent estralls aquest inici de
 temporada a les convocatòries de Sacromonte. Els kings es presentaven al partit amb només 7 efectius i amb un sol base amb tendència a dislocar-se l'espatlla. I enfront teníem un equip molt més jove (quina novetat!) i amb un ex-ACB a les seves files. Però si una cosa tenen els kings aquest any, és la capacitat de sobreposar-se a totes les dificultats. Encara que, com veurem, hi han complicacions que no es poden preveure mai.

Virgen del Coro van sortir a per totes. Les seves dues primeres cistelles van ser triples. Però els de Sacromonte van saber reaccionar ràpidament. Van ajustar la zona 2-3 i van atacar amb molta fluïdesa. Dirigits per un Andrés magistral castigaven la cistella rival, tant des de fora com des de dintre. A meitat de quart ja anaven pel davant al marcador 10-13. I a sobre van aconseguir frenar en sec l'atac de Virgen del Coro. D'aquí al final del quart els kings van anar ampliant progressivament el seu avantatge fins arribar a un marcador de 10-17.

El segon quart el joc es va igualar força. Sacromonte, gràcies a una gran mobilitat en atac, anotava amb certa facilitat. I Virgen del Coro responia amb penetracions i portes enrera. El intercanvi de cistelles era constant i la dinàmica semblava afavorir a Sacromonte. Però una errada del taula va sumar 10 punts de més a Virgen del Coro i així, en lloc d'arrivar al descans amb un resultat favorable de 29-36, els kings es van trobar amb un marcador de 39-36 en contra.

Aquesta errada, que no va ser detectada per Sacromonte, va resultar a la llarga determinant. Amb el marcador teòricament en contra, els kings van sortir disposats a remontar. Dues accions consecutives del Ceti van servir per "remuntar" al marcador: 39-41. Esperonats pel joc del patriarca els kings van plantar cara fins a meitat del quart. 49-49 (39-59 realment. Màxim avantatge) A partir d'aquí el cansament va provocar tot un seguit d'errades de Sacromonte que va permetre agafar avantatge al marcador als de Virgen del Coro 57-49. Encara que en realitat el resultat era 47-49 favorable a Sacromonte.

Pensant que havien de remuntar, els Kings van sortir al darrer quart a morir. Dues accions de força del Miku els van apropar a 2 punts: 57-55. 47-55, realitat (8 a dalt!). Però Virgen del Coro va reaccionar. Va tornar a pista el seu ex-ACB i va clavar 8 punts consecutius. Això va precipitar més encara les accions de Sacromonte, que volien retallar distàncies (quan en realitat dominaven el marcador 55-57). Al final, un seguit de pilotes perdudes pels kings va facilitar a Virgen del Coro guanyar per un ajustat 60-57, encara que a l'acta figuri el resultat de 70-57.

Tot i la derrota, els de Sacromonte surten molt reforçats d'aquest partit. Tot i les baixes els kings van jugar a un gran nivell i, sense voler treure mèrits al rival, només una errada arbitral no els va permetre endur-se la victòria. A destacar el gran nivell de joc dels nostres pivots, que van portar tot el pes de l'equip amb els seus 40 punts i els seus 47 rebots. Especialment, el Gus, que va ser el KMI de la jornada, però seguit molt de prop de l'Aleix, que va tornar a ratllar a un altre gran nivell.

La propera jornada tenim un rival molt complicat: Sigaltas, que venen de guanyar a Tutankhamon i de perdre per la mínima amb Grillos i Labios. Caldrà jugar al 110% si els volem guanyar. Sisla!

Parcials: 10-17 / 19-19 / 18-13 / 13-8